Suudi Arabistan’dan Kaçak Hac Ziyaretlerine Önlem

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerine karşı yeni önlemler aldı

Suudi Arabistan, “kaçak hac” ziyaretlerini engellemek amacıyla alınacak tedbirler kapsamında, 29 Nisan’dan itibaren Hac vizesi dışında herhangi bir vizesi bulunmayan kişilerin Mekke’ye giriş veya Mekke’de kalışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hac vizesi sahipleri dışında kalan herhangi bir vizeli kişinin 1 Zilkade 1446 (29 Nisan 2025) tarihinden itibaren Mekke’ye giriş ve çıkışlarına izin verilmeyeceği kararı alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada umre ibadetini yerine getirecek kişilerin Suudi Arabistan’a giriş yapabilmeleri için son tarihin 13 Nisan, çıkışlar için ise 29 Nisan olduğu belirtildi.

Umre vizesi alınmasının 10 Haziran’a kadar durdurulacağı belirtilen açıklamada, “Mekke’ye giriş yapabilmek için çalışma izni, Mekke İdaresi tarafından verilen oturma izni veya geçerli bir hac vizesi olması zorunludur.” denildi.

Suudi Arabistan, 2024 hac sezonunda birçok kişinin izin almadan Mekke’ye gelmesi nedeniyle altyapı ve sağlık hizmetlerinde artan baskı sebebiyle “kaçak hac” ziyaretlerini önlemek amacıyla yeni tedbirler almaya başlamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Raşa Evrensel – Güncel

Related Posts

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor. 

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

Göbeğiniz varsa hızlı yaşlanırsınız

Prof. Dr. Erk, göbek bölgesindeki yağlanmanın kalçadakinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bu bölgede biriken yağların iç organları sardığını dolayısıyla hem hasta ettiğini hem de yaşlanma hızını artırdığını belirtti.