Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Günlük 1000 Hastaya Kadar Hizmet Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor. Tıp Merkezi’nde göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahisi, psikoloji, diyetetik ve genel cerrahi alanlarında günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Ancak bayram tatili süresince vatandaşlar arasındaki artan hastalıklar nedeniyle bu sayı günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Meşgul bir bayram tatili geçiren Tıp Merkezi, mevsimsel geçiş döneminde artan enfeksiyonlara karşı daha fazla hasta kabul etti. Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yapıyor ve görüntüleme, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, şehir içi ve şehir dışı hasta nakli ile bebek bakım sağlık evi hizmetleri de veriliyor. Bayram süresince 118 anne ve bebek de merkezden hizmet aldı.

Uzmanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel grip hastalıkları nedeniyle tatilin ilk gününde hasta sayısının 1000’e ulaştığını açıkladı. Özer, “Tıp Merkezimiz, hekimler ve uzman sağlık personeli ile hastanelerin yükünü hafifletiyor, vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor. 

vozol puff