Paris Olimpiyatları’nın açılışında Filistin’le dayanışma mesajları verilmesi gündemde

T24 Dış Haberler

Filistin’le dayanışmasını göstermek isteyen ulusal delegasyonların, bu akşam Paris’in Seine Nehri’nde yapılacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılışını bazı mesajlar vermek için kullanabileceği belirtildi. 

Cuma akşamı yaklaşık 10 bin 500 atlet ve yetkili taşıyan 90 tekne, açılış töreni için Seine’in üstünde olacak. Törene İsrail delegasyonu da katılacak.

The Guardian’a konuşan kaynaklar, ismi paylaşılmayan bazı ulusal delegasyonların Filistin bayrakları dalgalandırmayı ve üzerinde mesajlar olan kıyafetler giymeyi planladığını söyledi. 

İsrail takımının sözcüsü, tüm atletlerin açılış törenine katılacağını söyledi ancak teknede kaç kişi olacağına dair detay sunmadı.

İsrail’in Akademik ve Kültürel Boykotu için Filistin Kampanyası’ndan Stephanie Adam, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve ev sahibi Fransa baskı ve gizli taktiklerle muhalefeti gizlemeye çalışsa da soykırımcı İsrail’in Olimpiyatlar’daki varlığı fark ediliyor. Bunu İsrail-Mali olimpik futbol maçında gördük. Oyunlar boyunca muhalefet artmaya devam edecek” diye konuştu.

Adam, oyunlara katılan tüm delegasyonlara ateşkes çağrısında bulunmalarını söyledi. 

Oyunların başlamasına kısa süre kala İsrailli atletlere birçok tehdit geldiği belirtilirken İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Fransız mevkidaşına İran’ın Paris’te İsrail delegasyonunu hedef alabileceği konusunda bir mektup yolladı.

Oyunlara katılan 88 İsrailli atlet, 24 saat boyunca hem Fransız güvenlik güçleri hem de İsrail istihbarat servisi Shin Bet tarafından korunuyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir