Oscar ödüllü yapımcı Jon Landau hayatını kaybetti

James Cameron’un kurucularından olduğu Lightstorm Entertainment’ının ünlü yapımcısı ve COO’su Jon Landau, kanserle 16 ay süren bir mücadelenin ardından 5 Temmuz’da Los Angeles’ta hayatını kaybetti. Ölümü ilk olarak Titanic oyuncusu Frances Fisher tarafından açıklandı. 

Landau, Cameron’la 27 yıllık ortaklığı sırasında, tüm zamanların en çok hasılat yapan beş filminden üçünün, Avatar, Titanic ve Avatar: The Way of Water’ın yapımcılığını üstlendi.

New York’ta yapımcılar Ely ve Edie Landau’nun çocuğu olarak dünyaya gelen Landau, profesyonel kariyerine Key Exchange (1985), F/X (1986), Manhunter (1986) gibi filmlerle başladı. 

29 yaşındayken Landau, 20th Century Fox’ta uzun metrajlı yapımlardan sorumlu başkan yardımcısı oldu ve burada Evde Tek Başına (1990), Evde Tek Başına 2 (1992), Bayan Doubtfire (1993), Hız (1994) gibi filmlere imza attı. Landau’nun Cameron ile profesyonel ilişkisi ise True Lies (1994) filmiyle Fox’ta başladı. Landau Fox’tan ayrılmaya karar verdiğinde Cameron ona, sonunda Titanic olacak olan Planet Ice kod adlı projenin senaryosunu okumak isteyip istemediğini sordu.

Lightstorm Entertainment’ta ise Landau, yeni filmlerin geliştirilmesi yoluyla şirketin markasını ve erişimini genişletmekten sorumluydu. Şirketin, Avatar serisinin video oyunları, canlı deneyim (Cirque du Soleil’s) gibi alanlara yayılmasında etkili oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir