Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Kene Isırmasına Dikkat! Prof. Dr. Doğan Uyardı

Kenelerin taşıdığı virüslerin insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, hastalığın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Vaka sayılarında artış yaşandığına değinen Doğan, hastalığın kenelerin sıvılarına temas veya çıplak elle ezilmesi sonucu bulaştığını vurguladı.

Risk gruplarını tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, askerler, sağlık personeli ve piknikçiler oluştururken hastalığın belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi olmamakla beraber erken müdahale ile iyileşme sağlanabiliyor. Prof. Dr. Doğan, endişe ve panik yapmak yerine önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın konuya yakından ilgilendiğini ve İsveç’te aşının Faz-1 çalışmalarının devam ettiğini belirten Doğan, Faz-2 çalışmalarının Sivas’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Sivas merkezden henüz vaka bildirilmemesine rağmen tedbirli olunması gerektiğine değinen Doğan, hastalığın daha çok Yozgat ve Tokat’ta görüldüğünü ifade etti.

Keneye maruz kalanların erken müdahale ile hastalıktan kurtulabileceğini belirten Doğan, en etkili yöntemin kene ısırmasını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor. 

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

30’lu yaşlardan sonra dikkat, uzmanı uyardı: Kadın doğurganlığı değişiyor!

Göbeğiniz varsa hızlı yaşlanırsınız

Prof. Dr. Erk, göbek bölgesindeki yağlanmanın kalçadakinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bu bölgede biriken yağların iç organları sardığını dolayısıyla hem hasta ettiğini hem de yaşlanma hızını artırdığını belirtti.

vozol puff