Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Bodrum’daki Sitelerin Aidat Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Bodrum, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak bilinir ve bu bölgedeki sitelerin aidat fiyatları konsept ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yarımadanın güney bölgelerinde aidatlar genellikle 500 liradan başlarken, kuzey bölgeleri olan Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü gibi lüks bölgelere doğru ilerledikçe bu rakam 120 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Lüks sitelerde spa, özel plaj, yüzme havuzu gibi olanaklar sunulurken, daha sade bölgelerde ise genellikle özel güvenlik, havuz ve bahçıvan hizmetleri verilmektedir.

‘Farklı Sebepleri Var’

Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, hizmet ve konum bazında aidat fiyatlarının değiştiğini belirtiyor. Kendisine göre, Bodrum’da aidat fiyatları genellikle 500 liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Özellikle yarımadanın kuzey bölgelerinde bulunan lüks sitelerde özel plajlar, 7/24 güvenlik, spa merkezleri gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır.

‘Bu Sitelerde Özel Plajlar Yok’

Kapar’a göre, aidat fiyatlarının yükselmesindeki ana sebep, lüks devrelerin mülk sahiplerine sunduğu konforlu yaşam standartlarıdır. Özellikle Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Torba ve Türkbükü gibi bölgelerde yer alan lüks siteler, genellikle özel plajlar, teknik destek, akıllı ev sistemleri gibi avantajlar sunar. Diğer yandan, orta segment dediğimiz sitelerde bahçıvan, güvenlik, havuz gibi hizmetler bulunur ve bölgelere göre aidat fiyatları değişir.

‘Avro Bazında Aidat Fiyatları Belirleniyor’

120 bin liraya kadar çıkan aidat fiyatlarına sahip olan sitelerdeki ev fiyatları genellikle 3 ila 35 milyon avro arasında değişiyor. Aidatlar genellikle aylık olarak belirlenir ve sitelerin konseptine bağlı olarak ekstra aidatlar alınabilir. Yeni projelerde metrekare birim fiyatına göre avro bazında aidat fiyatları belirlenir. Dolayısıyla, Bodrum’da aidatları ödeyen kişiler genellikle yüksek standartlara sahip lüks sitelerde yaşamaktadır.

Related Posts

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir