Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, Yeni Teknolojilerle Fotoğrafçılığı Geliştiriyor

Nazillili Fotoğraf Tutkunları Yeni Teknolojileri Öğreniyor

Aydın’ın Nazilli ilçesinde fotoğraf tutkunları tarafından 2006 yılında kurulan Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler ve yapay zeka destekleri ile gelen yenilikleri öğreniyor.

Nazilli’de 19 yıl önce iki farklı fotoğraf tutkunu grubun bir araya gelerek ilçede fotoğraf sanatına ilgiyi artırma amaçlı kurduğu Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği, etkinliklerine devam ediyor. Haftalık olağan toplantılarında; hem bilgilerini pekiştirme, hem çektikleri fotoğrafları değerlendirme hem de yeni fotoğraf tutkunları ile bilgi alışverişinde bulunma amaçlı etkinliklerine bir yenisini daha eklediler. Kuruldukları günden bu yana yüzlerce fotoğraf sanatçısı kazandıran dernek üyeleri, dünya çapında başarılı çalışmalara imza atarken aynı zamanda da bölgenin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini kadrajlarına alarak tanıtım elçiliği de yaparak bölgeye değer katıyor.

Fotoğraf tutkunları bir araya geliyor

Dernek üyeleri başta olmak üzere dernek dışından da dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımları ile ilçedeki fotoğraf sanatını geliştirmeyi ve özendirmeyi amaçlayan dernek, son olarak Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Bilgisayar Mühendisi ve Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay tarafından günümüz teknolojileri ile fotoğraf sanatının buluşmasını seminer şeklinde anlattı.

“Fotoğraf işlemede yapay zeka ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdik”

Dernek Başkanı Refik Karacaoğlu öncülüğünde, dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve fotoğraf tutkunlarının katıldığı seminerde, fotoğraf işleme yazılımlarındaki gelişmeler, yapay zeka kabiliyetlerinin de eklenmesiyle birlikte baş döndürücü bir hıza ulaşan teknolojiyi anlatan Fotoğraf Eğitmeni Kamil Okyay: “Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği 2006 yılından beri fotoğraf sanatına hizmet eden, Nazilli ve çevresindeki fotoğraf severleri buluşturan bir dernek. Derneğimizin faaliyetleri arasında haftada bir kez olmak üzere teknolojik gelişmeleri anlattığımız uygulamalarımız oluyor. Bugün ise fotoğraf işleme programlarında yapay zekanın kullanılması ile birlikte oluşan yenilikleri kullanıcılarımıza ve üyelerimize anlatmaktı. Bu konuda bir güncelleme yapmış olduk. Haftada bir defa bu tarz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki seminer ve uyguladığımız eğitimleri sahada da uygulayarak daha da pekiştiriyoruz. Sanatsal ve tarihi açıdan çok zengin bir bölgemiz var. Gezilerimizle bölgemizi tanımaya ve tüm dünyaya da tanıtmaya çalışıyoruz. Çevremizdeki tüm fotoğraf severleri de derneğimize bekliyoruz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ SOYDEMİR – Yerel

Related Posts

Apple 6 yıl aranın ardından yeniden değişikliğe gidebilir! Ortalığı karıştıran iddia

Teknoloji severler ve Apple tutkunları tarafından merakla beklenen iPhone 17 Pro hakkında ilginç bir iddia gündemi atıldı. Teknoloji severlerin arasında tartışma yaratan iddiaya göre Apple yeni modelinde arka kısımdaki Apple logosunun yerini …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

Mükemmel dalganın formülü nedir?

Bir sörfçüye ya da bilim insanına sorarsanız, bu mükemmelliğin hem zor bulunduğunu hem de her yerde olduğunu görebilirsiniz.

Play Store değişiyor! Yeni tasarım belli oldu

Google, Android 16 ile birlikte Play Store’da önemli bir değişikliğe gidiyor.

Spotify kurucusundan savunma teknolojilerine dev yatırım

Avrupa’nın askeri bağımsızlık hedefi, teknoloji devlerinin de ilgisini çekiyor. Spotify’ın kurucusu ve Prima Materia yatırım şirketinin başındaki Daniel Ek, Almanya merkezli savunma teknolojileri girişimi Helsing’e liderlik ettiği 645 milyon dolarlık …